VERIFICARE AER CONDITIONAT

   Verificarea periodica a unui aer conditionat presupune o curatare a unitatii interioare, si o masurare a presiunii agentului frigorific la exterior, cu o completare a cantitatii acestuia acolo unde este necesar.

OBS.:Daca aerul conditionat este relativ nou montat, si se constata o lipsa majora a agentului frigorific, sau in istoricul aparatului exista completari anuale de agent frigorific, atunci inainte de aceasta completare trebuie efectuata o investigatie pentru a fi detectata aceasta pierdere, si inlaturata.

    Aceasta verificare se face dupa modul in care utilizam instalatia de aer conditionat, casnic sau intensiv astfel incat:

  • --pentru utilizare casnica verificarea se poate face chiar si la trei ani, o conditie fiind pornirea pe incalzire aproximativ 45 minute, toamna dupa incetarea folosirii pe racire. Facem in acest fel uscarea unitatii interioare, in asa fel incat pe timpul iernii in tavita de condens vom avea doar praf uscat, si nu umezeala, un mediu propice pentru diverse bacterii si mucegai.
  • --pentru utilizarea intensiva, insemnand utilizare permanenta, rece-cald, pe tot parcursul anului (ex: birouri, magazine, spatii deschise vizitarii publicului..), verificarea trebuie facuta cel putin anual, datorita ventilarii permanente a aerului, aer ce contine praf si microorganisme ce patrund in incapere odata cu fiecare vizitator.

    Atentia de care o acordam frigiderului, decongelare, spalare trebuie acordata si aerului conditionat. Frigiderul asigura un climat rece pentru alimentele noastre, aer conditionat inseamna racoare in incaperea in care este utilizam asa ceva. Diferentele dintre aer conditionat si frigider sunt : putere frigorifica si incinta racita.

  • la frigider putere cateva sute de watt, incinta mica 100-180 litri, inchisa
  • la aerul conditionat, putere masurata in kilowatt, incapere mare, deschisa, volum masurat in metri cubi.
repar aer conditionat reparatii aer conditionat reparatie aer conditionat