REPARATII PLACA ELECTRONICA

      Atunci cand aparatul de aer conditionat nu porneste din telecomanda sau din butonul manual de pornire este posibil sa existe o defectiune localizata pe placa electronica a unitatii interioare a aparatului de aer conditionat. Pot aparea astfel de defectiuni daca a existat o suprasarcina in reteaua electrica sau un scurtcircuit.

      O parte din aceste defectiuni se pot remedia la fata locului, dar majoritatea presupun demontarea placii electronice si efectuarea reparatiei ei de catre un electronist. O astfel de reparatie dureaza in medie 5-6 zile, intrucat dupa depistarea piesei defecte si inlocuirea ei se fac teste de functionare.

      Atunci cand placa electronica nu poate fi reparata se poate proceda la inlocuirea ei cu o placa identica sau una universala. O placa electronica universala nu este solutia cea mai potrivita, deoarece o astfel de placa are functii minime, iar in cazul unor aparate mai complicate cu functii de auto clean, baleiere orizontala, plasma, etc. acestea nu mai pot fi folosite.

     

reparatii placa electronica reparatii aer conditionat reparatie aer conditionat