REDUCEREA CONSUMULUI DE ENERGIE

     Daca credeti ca alegerea corecta a unui aer conditionat este totul,va inselati. Consumul de energie electrica poate varia datorita modului in care folosim aerul conditionat.

     Un aer conditionat este unul dintre cei mai mari consumatori de energie electrica din locuinta. Daca aveti unul vechi, ar fi bine sa il inlocuiti cu unul dintr-o clasa economica superioara cum ar fi clasa energetica A, dar daca nu respectam cateva reguli simple este posibil ca un aparat clasa A sa consume la fel de mult ca un aparat clasa C. Binenteles ca acesta va costa putin mai mult, dar probabil intr-o vara investitia se va amortiza.

     Lasati deschise doar usile in incaperile in care stati.

     Ganditi-va la dimensionare - uneori trebuie sa alegeti un aparat de 12.000 de BTU/h in loc de 9.000 BTU/h. Va functiona mai relaxat, mai putin solicitat.

     Alte sfaturi utile

     Becurile si computerul lasate aprinse produc caldura. Este de preferat sa le inchideti,daca nu mai aveti treaba in camera respectiva,altfel, fortati aerul conditionat sa munceasca mai mult pentru racirea camerei si in plus consuma in acelasi timp mai multa energie electrica. Folositi o izolatie cat mai buna, iar din punct de vedere al eficientei aerului conditionat cele mai importante sunt ferestrele, deoarece acestea reprezinta locul unde transferul termic vara este maxim. Draperiile trebuiesc trase acolo unde razele soarelui sunt foarte puternice Daca locuiti la casa puteti planta copaci sau arbusti, pe partea unde bate cel mai tare soarele.Aceasta masura poate reduce costurile pentru racire cu pana la 30%. Este recomandat de asemenea ca vopseaua exterioara ce este aplicata pe casa sa fie cat mai deschisa, culorile inchise atragand razele soarelui

     Amplasarea aparatului de aer conditionat

     Optati pentru un aparat care si incalzeste si ar putea fi folosit toamna si primavara pentru o incalzire economica,recomandabil un aer conditionat inverter.

     Achizitionati aparatul de la o firma care se ocupa de mult cu comercializare si montajul acestuia.

     Verificati semestrial starea de curatenie a componentelor de purificare electrica(daca exista), filtrelor de aer, si anual prezenta in cantitate corecta a agentului frigorific(freonului) in circuitul frigorific.

repar aer conditionat reparatii aer conditionat reparatie aer conditionat