DESPRE TELECOMANDA APARATULUI DE AER CONDITIONAT

     Aerul conditionat este un echipament ce poate asigura utilizatorilor confortul termic, daca este folosit in mod adecvat. Setarile telecomenzii sunt foarte importante pentru buna functionare a aparatului dvs.

     Telecomanda aparatului de aer conditionat are diverse forme, iar dispunera butoanelor este diferita de la producator la producator, dar functiile ce pot fi setate sunt aceleasi. Pe ecranul din cristale lichide apar diverse pictograme care ne ofera indicii despre modul de functionare al aparatului. Pentru a intelege mai bine cum poate fi setata in mod corect telecomanda vom descrie mai jos principalele butoane care apar pe telecomanda si functiile lor.

     

telecomanda aer conditionat telecomanda aer conditionat telecomanda aer conditionat telecomanda aer conditionat
 • -temperatura -poate fi reglata din cele doua butoane + si - sau sageata in sus si in jos.
 • -mode -prin apasarea succesiva a acestui buton schimbam modurile de functionare, pe display vom vedea cum schimba pictogramele sau apare scris cool,heat,fan,auto,dry .
 • -cool sau racire-este modul de functionare pe care il folosim in mod curent vara si este reprezentat de obicei printr-un fulg de nea stilizat.
 • -heat sau incalzire-este modul de functionare pe care il folosim in mod curent iarna si este reprezentat de obicei printr-un soare stilizat .
 • -dry sau deumidificare-este modul de functionare pe care il folosim atunci cand exista umiditate mare in atmosfera, in general dupa zilele ploioase. De retinut ca este tot un mod de racire a aerului din incapere, dar aparatul mentine 25 grade celsius, nu se pot modifica setarile telecomenzii referitor la temperatura si viteza ventilatorului.
 • -fan sau ventilare- in acest mod de functionare unitatea exterioara nu functioneaza: aparatul nu raceste, nu incalzeste.
 • -auto mod de functionare automat, in care aparatul decide cum sa functioneze, pe incalzire sau racire, astfel incat sa mentina in incapere 23 de grade temperatura stabilita de producator. La anumite modele se poate schimba temperatura de 23 grade, iar la alte modele este de 25 de grade celsius.
 • -swing acest buton este folosit pentru a pozitiona paleta orizontala si directiona jetul de aer.
 • -fan speed sau viteza ventilator- cu acest buton controlam viteza jetului de aer. In general exista trei viteze de lucru stabilite clar: low(mica), medium (medie), high(mare) si mai exista posibilitatea setarii vitezei auto astfel incat pe aceasta setare aparatul functioneaza cu viteza mare in momentul pornirii si pe masura ce se apropie de temperatura ceruta isi reduce din turatie.
 • -timer aceasta functie a telecomenzii ne permite sa programam aparatul de aer conditionat. La anumite modele setam un interval de timp in ore in care sa porneasca sau sa se opreasca, iar la cele care afiseaza ceasul pe telecomanda putem seta chiar un interval orar in care sa functioneze aparatul.
 • -turbo -aceasta functie a telecomenzii este folosita pentru a obtine o racire rapida in incapere.
telecomanda aer conditionat telecomanda aer conditionat telecomanda aer conditionat telecomanda aer conditionat