REVIZIE PERIODICĂ AER CONDIȚIONAT

      De ce este importantă revizia aparatului de aer condiționat? Pentru ca previne apariția unei defectiuni majore in timpul verii, atunci cand utilizarea unui aer condiționat este o condiție aproape obligatorie pentru a menține o temperatură plăcută în spațiul în care locuim sau ne desfășurăm activitatea.

      Revizia unui aer condiționat presupune o verificare atentă, pentru a depista eventualele probleme ce pot apare in timpul utilizării. La efectuarea unei revizii a aparatului de aer condiționat trebuie avut in vedere:

  • -verificarea stării de curățenie a ambelor unități(interior,exterior), starea de curățenie a instalației de aer condiționat are un rol major în eficiența cu care lucreaza aerul condiționat, mai precis asupra randamentului aparatului de aer condiționat.
  • -verificarea legăturilor între cele doua unități( se verifica daca exista pierderi de freon sau ulei).
  • -se reface izolatia traseului frigorific, prezenta partiala sau lipsa totala are un efect direct aupra randamentului aerului conditionat.
  • -se face o masurare a presiunilor de lucru din instalatie, pe racire si pe incalzire, concomitent cu masurarea temperaturii aerului din incapere si a temperaturii aerului expirat de unitatea din interior.
  • -verificare a traseului de condens, prevenind astfel aparitia unor picaturi neplacute la unitatea de interior, lucru care poate insemna neutilizarea aerului conditionat pana la remedierea defectiunii.

    O revizie efectuata periodic poate preveni o defectiune a aparatului dvs. de aer conditionat, care poate implica costuri mari pentru remediere si perioade de timp in care nu puteti beneficia de avantajele oferite de un aer conditionat.

    Pot aparea costuri suplimentare la o revizie a unui aparat de aer conditionat:matisarea traseului frigorific 20 lei, refacere traseu condens sau inlocuire: 40 lei, suplimentare agent frigorific(freon):40-70lei.

curatare aer conditionat curatare aer conditionat curatare aer conditionat