REVIZIE PERIODICA AER CONDITIONAT

      De ce este importanta revizia aparatului de aer conditionat? Pentru ca previne aparitia unei defectiuni majore in timpul verii, atunci cand utilizarea unui aer conditionat este o conditie aproape obligatorie pentru a mentine o temperatura placuta in spatiul in care locuim sau ne desfasuram activitatea.

      Revizia unui aer onditionat presupune o verificare atenta, pentru a depista eventualele probleme ce pot apare in timpul utilizarii. La efectuarea unei revizii a aparatului de aer conditionat trebuie avut in vedere:

  • -verificarea starii de curatenie a ambelor unitati(interior,exterior), starea de curatenie a instalatiei de aer conditionat are un rol major in eficacitaea cu care lucreaza aerul conditionat, mai precis asupra randamentului aparatului de aer conditionat.
  • -verificarea legaturilor intre cele doua unitati( se verifica daca exista pierderi de freon sau ulei).
  • -se reface izolatia traseului frigorific, prezenta partiala sau lipsa totala are un efect direct aupra randamentului aerului conditionat.
  • -se face o masurare a presiunilor de lucru din instalatie, pe racire si pe incalzire, concomitent cu masurarea temperaturii aerului din incapere si a temperaturii aerului expirat de unitatea din interior.
  • -verificare a traseului de condens, prevenind astfel aparitia unor picaturi neplacute la unitatea de interior, lucru care poate insemna neutilizarea aerului conditionat pana la remedierea defectiunii.

    O revizie efectuata periodic poate preveni o defectiune a aparatului dvs. de aer conditionat, care poate implica costuri mari pentru remediere si perioade de timp in care nu puteti beneficia de avantajele oferite de un aer conditionat.

    Pot aparea costuri suplimentare la o revizie a unui aparat de aer conditionat:matisarea traseului frigorific 20 lei, refacere traseu condens sau inlocuire: 40 lei, suplimentare agent frigorific(freon):40-70lei.

curatare aer conditionat curatare aer conditionat curatare aer conditionat