REPARATII AER CONDITIONAT

      Atunci cand se constata ca aparatul de aer conditionat nu functioneaza, sau nu mai are acelasi randament, aveti nevoie de personal calificat pentru a remedia defectiunea aparuta.In momentul in care se intervine asupra instalatiei de aer conditionat, este foarte importanta stabilirea cauzei care a dus la proasta functionare sau la defectarea aparatului dumneavoastra.

     Reparatia unui aer conditionat este o operatie la care nici un beneficiar al unui aer conditionat nu se gandeste cu placere. Tocmai de aceea este indicata verificarea si intretinerea periodica a instalatiei de aer conditionat pentru a nu se ajunge la reparatie. In practica am descoperit ca nefunctionarea unui aer conditionat este provocata de montajul defectuos sau intretinerea necorespunzatoare.

     Montajul defectuos inseamna nerespectarea unor conditii pentru functionarea aparatului de aer conditionat:

  • --amplasarea unitatii externe in spatii inguste unde nu exista suficient aer pentru ventilare, provoaca scaderea randamentului, fapt ce duce la uzura prematura si scaderea duratei de viata a aparatului.
  • --traseul frigorific are curbe foarte stranse, ceea ce inseamna tevi strangulate, care obtureaza circuitul agentului refrigerant.
  • --nefolosirea pompei de vid (vacuum). Aerul si vaporii de apa din atmosfera in amestec cu agentul frigorific pot da nastere la acizi in instalatia de aer conditionat provocand aparitia unor fisuri in unitatea interna sau cea externa. Fisuri ce pot provoca pierderea agentului frigorific.

     Intretinerea necorespunzatoare inseamna neefectuarea unor servicii minime de curatare periodica a instalatiei de aer conditionat, astfel incat:

  • --filtrele unitatii interne trebuiesc curatate cat mai des, daca se depune praf in cantitate mare pe aceste site, se obtureaza suprafata prin care instalatia aspira aer din incapere rezultand astfel un debit mic de aer rece suflat de aparat. Pe langa acest incovenient se depune praf pe elementele unitatii interioare creand astfel un mediu propice dezvoltarii bacteriilor si mucegaiurilor mirositoare.
  • --lipsa unei curatari a unitatii exterioare a aparatului de aer conditionat. Pe spatele unitatii externe se depune in timp praf, frunze, puf de la plopi, micsorand astfel suprafata prin care unitatea externa cedeaza caldura preluata din interiorul locuintei.
  • --nefectuarea unor revizii periodice ale instalatiei de aer conditionat. Functionarea fara cantitatea corecta de agent frigorific in instalatie duce la uzura prematura a compresorului, scurtand astfel durata de viata a aerului conditionat.
  • --lipsa izolatiei tevilor reduce randamentul instalatiei de climatizare.
repar aer conditionat reparatii aer conditionat reparatie aer conditionat