DESPRE APARATUL DE AER CONDITIONAT INVERTER

     Un aparat de aer conditionat clasic(ON/OFF) functioneaza cu opriri intermitente ale unitatii exterioare, astfel incat in momentul in care setam o anumita temperatura compresorul va functiona pana cand vom avea in incapere temperatura mai mica cu 1 grad celsius, decat temperatura setata. In acel moment se va opri si va porni dupa ce temperatura in incapere va creste cu 1 un grad celsius. In timpul functionarii unei instalatii de aer conditionat in incapere va exista o variatie de temperatura si curenti de aer foarte rece(cand functioneaza compresorul),sau curenti de aer la temperatura camerei(cand acesta este oprit). La aparatele inverter dupa o ora de functionare temperatura aerului suflat se apropie de temperatula aerului din camera, se elimina astfel curentii de aer rece care pot provaca afectiuni(cazuri de sinuzite, rinite, otite, pneumonii,si bronsite.)

     Aparatele de aer conditionat cu tehnologie inverter sunt diferite de cele clasice de tip ON/OFF prin folosirea unui compresor cu turatie variabila. Acest nou tip de compresor este capabil astfel sa reduca consumul de energie electrica cu cel putin 30% in comparatie cu aparatele ON/OFF si sa reduca din neajunsurile unei instalatii de climatizare clasice. Un alt avantaj al aparatului de tip inverter este cresterea randamentului la functionarea in regim de incalzire, atunci cand temperatura exterioara are valori negative.

     Pentru intretinerea aparatelor de aer conditionat nu exista proceduri suplimentare in comparatie cu aparatele clasice. Apar totusi probleme la acest tip de aparat acolo unde sunt variatii de tensiune electrica in reteaua de distributie.

repar aer conditionat reparatii aer conditionat reparatie aer conditionat